základní škola

Den „e“ zemí

WP_pruh

Středa byla na 2. stupni ve znamení anglicky mluvících zemí. Ve fyzice žáci vyhledávali informace o významných osobnostech fyziky. Spolu s tematickými obrázky zpracovali získané údaje do přehledných plakátů.
V hudební výchově měli žáci telefonický rozhovor s Adele, kterou ujistili, že její Hello je jejich nejoblíbenější z britských písní. Zrychlený rytmus dodala Lenka svým Everything At Once. Tušili jste, že tato australská zpěvačka má české kořeny?
V zeměpise žáci pracovali ve skupinkách. Nejprve skládali rozstříhané vlajky států, potom podle souřadnic vyhledali příslušné město podle křížovky se zeměpisnými údaji, a tak přišli na další nápovědu, která je měla navést na typickou památku.
V přírodopise se žáci zabývali stavbou lidské kostry, kterou se naučili popisovat v angličtině, a mohli tak vyřešit i složitější anglické křížovky.
V hodinách anglického jazyka pronikli žáci do magického světa Harryho Pottera díky britské spisovatelce Joanne Rowling. Moudrý klobouk žáky rozdělil do skupin, ve kterých řešili gramatické úkoly. Den nakonec chlapci zakončili sportem, když si zahráli famfrpál stejně jako hrdinové z Harryho Pottera.
Aktualizace 7.3.2016: přidáno hudební HD video


Tak snad nebudou problémy s autorskými právy…
(YT nabídlo všechny tři náhledy zrovna z míst, kde jsou vloženy přechody. A pak si vyberte. 😉 )