mateřská školazákladní škola

Environmentální den

WP_pruh(aktualizováno 29.9.2016)
Mateřská škola

V rámci environmentální výchovy se děti zúčastnily naučného programu „Žabka Rozárka“.
Žabka provedla děti světem obojživelníků. Hravou formou se naučily o jejich vývoji a životu. Poznaly žabí jídelníček a žabí řeč. Seznámily se s nejběžnějšími zástupci našich žab. V rámci programu děti dostaly papírovou žabičku, kterou si mohly samy vybarvit.

Poznáváme lesní zvířátka (1. stupeň)
Děti z 1. a 2. ročníku se společně s liškou vydaly do hlubokého lesa, kde se pomocí audionahrávek a jednoduchých hádanek seznámily s některými lesními zvířátky, jejich potravou a stopami. Na závěr si pomocí tiskátek zvířecích stop vytvořily mapy vlastního příběhu o potravinových vztazích.
Koloběh vody v přírodě (1. stupeň)
To byste nevěřili, kolik toho voda v přírodě naběhá a jak se dokáže přeměňovat. O tom všem se přesvědčily děti ze 3., 4. a 5. ročníku. Hravou formou se dozvěděly o koloběhu vody v přírodě a jejím významu. Zjistily, jak lidé s vodou nakládají,odkud putuje a jak vodou šetřit.

Elektromobil u nás ve škole (1. a 2. stupeň)
Co bude až dojde ropa? V úterý proběhla na naší škole prezentace a následná ukázka automobilu, který jezdí na elektrický proud. Někteří žáci 2. stupně si auto dokonce vyzkoušeli řídit. Pro menší žáky byla připravena dvoukolka segway. Na fotkách můžete vidět, jak všechna vozítka se zručností ovládali.

Cesty jídla (2. stupeň)
Úterý 27. 9. 2016 zasvětili naši žáci environmentální výchově. Víte, co je dobré vědět o potravinách, které jíme? My už ano. Prostřednictvím hry i zkoumáním jsme se dozvěděli věci nové a zajímavé.
Děkujeme českobudějovické organizaci Cassiopeia za předvedený výkon.

1. stupeň



2. stupeň