základní škola

Jihlava – Kostelní Vydří

WP_pruhVážíme 2500 kilogramů!
Na úvod hádanka: poznáte, co znázorňují první 2 snímky? Pokud ne, tak vězte, že jde o slisované plastové lahve a nápojové kartony. Zajímavé, že?
Ve čtvrtek 14. 9. 2017 vyjeli žáci 2. stupně na skládku do Jihlavy – Hruškových Dvorů. Poznali tak prostředí, kde se plastový a papírový odpad třídí a následně zpracovává. Oblečeni do slušivých reflexních vest absolvovali všichni prohlídku areálu a na samý závěr došlo k vážení: celková hmotnost 40 účastníků exkurze byla 2500 kilogramů.
No to víte, znalosti něco váží!

Knihy – kaskáda – fitness cvičiště
Zmatený název? Ale kdeže! Pouze ve zkratce vyjadřuje to, co žáci 2. stupně absolvovali. Takže: knihy a upomínkové předměty jsme viděli a měli možnost si koupit v Kostelním Vydří. Zde jsme totiž navštívili Karmelitánské nakladatelství a nahlédli do provozu zásilkové služby. Příjemné prostředí s vůní papíru poté vystřídala pěší chůze. Dačická kaskáda (rybníků) nás dovedla až k fitness cvičišti, kde někteří předvedli mimořádné výkony na běžeckých lyžích, rotopedu, surfu či bradlech. Akce, kde se propojilo vzdělání s pohybem, se odehrála 14. 9. 2017 za krásného slunečného počasí.
Prostě prospěšný a vydařený den…