základní škola

Trénink s olympionikem

WP_pruhAktualizace 22.3.2018: přidáno foto jako HD video
Aktualizace 25.3.2018: přidáno HD video (kvalitu HD a fullHD lze zvolit na YT)
Pondělní dopoledne 19. 3. patřilo v tělocvičně základní školy ve Starém Hobzí hvězdným sportovcům. Za aktivní účast v projektu Sazka Olympijského víceboje, do kterého je naše škola zapojena již 4. rokem, jsme měli možnost zúčastnit se losování o zisk tréninku s olympionikem. A světe div se, na ZŠ a MŠ Staré Hobzí se usmálo štěstí! 🙂
Byli jsme poctěni návštěvou Šárky Kašpárkové, bronzové medailistky z olympijských her roku 1996 a mistryní světa z roku 1997 v trojskoku. Radost nám udělala i přítomnost Michala Pogányho, bývalého výškaře a současného trenéra skokanů. Úsměv a údiv na tváři dětem i dospělým vykouzlil Pavel Dolejška, profesionální kouzelník a iluzionista, který také celou akci skvěle moderoval. Největší hvězdou sportovního dopoledne se ale stal Michal Navrátil, skokan do vody z extrémních výšek. Na mistrovství světa v Budapešti v roce 2017 skončil Michal ve skoku z 27 metrů na druhém místě.
Tato hvězdná sestava si pro děti z celé školy připravila více než dvouhodinový všestranný sportovní trénink, kdy děti soutěžily v 5 různých disciplínách. Jednotlivá stanoviště byla inspirovaná nedávnými zimními olympijskými hrami, což bylo podtrženo i účastí maskota této olympiády, bílého tygra Soohoranga. Tímto bychom chtěli velmi poděkovat Kamilovi z 9. ročníku za jeho ochotu a skvělý přístup při ztvárnění maskota.
Po absolvování společné rozcvičky se začalo soutěžit. Všechny děti předváděly skvělé výkony a celou akci si naplno užily. Odměnou jim bylo závěrečné vyhodnocení, předání cen a samozřejmé také autogramiáda a focení se sportovci. Atmosféra celé akce byla naprosto úžasná.
Děkujeme ještě jednou celému organizačnímu týmu Sazka Olympijského víceboje za jejich návštěvu a jejich vřelý přístup k dětem.
Na pondělí 19. 3. budeme moc rádi vzpomínat!