základní škola

Instalace on-line aplikací do A-iP-Win

Vydáno 8. 4. 2020 – 12/4/20 „uklizeno“ na 12. 3. 2020
VŠE MŮŽETE PROVÁDĚT POUZE SE SOUHLASEM RODIČŮ!
Aplikace, které využíváme on-line, si můžete nainstalovat i do telefonů, tabletů a počítačů.
Odkazy na „počítačové“ verze G Play a App Store jsou spíše ilustrační, instalujte rovnou v mobilním zařízení.

OneNote pro Android, iPhone, Win10
Teams pro Android, iPhone, Win10
Hangouts Meet Android, iPhone

Když aplikaci používáte on-line, musíte být přihlášeni (výjimkou je v našem případě HM, kde to nahrazuje něčí pozvání).
V mobilním zařízení pracuje HM s mailovým účtem, který je spojen se zařízením, případně jiným, který je v přístroji nastaven.
U Teams a ON musíte v aplikaci zadat přihlašovací údaje ke školnímu účtu na office.com.

Nezapomeňte, že aplikace pro chytrá zařízení mívají obvykle menší funkčnost než jejich verze pro PC nebo web.

Máte stolní PC a ani kamera ani mikrofon u něj není? Zkuste do zdířky (výstup) pro reproduktory připojit sluchátka s mikrofonem – často jsou přiložena u telefonu. Při troše štěstí získáte do HM alespoň zvuk. Ve win XP – 7 (8?) je prográmek na nahrávání zvuků, v něm sluchátkový mikrofon otestujete.
Ve win 10 klikněte na Start a podívejte se pod písmeno H, zda máte program nainstalovaný. Když ne, musíte si ze Store stáhnout a instalovat program Windovs Hlasový záznam. Spusťte a testujte. (Pokud není tlačítko pro nahrávání aktivní, klikněte vpravo dole na tři tečky a vyberte Nastavení mikrofonu – přístup k mikrofonu musí být zapnutý a povolený. Stejně tak musí být povoleno užití mikrofonu pro aplikaci Hlasový záznam)
Vše nastaveno, nahrává se, ale nic není slyšet? Zkuste ještě Start/Nastavení/Systém/Zvuk – vpravo v části Vstup byste měli vidět připojený mikrofon. Klikněte na Vlastnosti zařízení a podívejte se, zda není mikrofon zakázaný tady a zda je hlasitost více než (???) procent – aspoň 50. 😉
Bohužel nemám přístup k zařízení s win 7, tak nemohu přesně poradit, kde se program na záznam zvuku najde, jak postupovat při testování mikrofonu. Zkuste kliknout na symbol reproduktoru na liště vpravo dole pravým tl.myši a vyberte (Otevřít)Nastavení zvuku či něco takového. Případně Ovládací panely/Zvuk/Záznam.