základní škola

Projekt Vlaštovka | Klub logiky a her | Logická olympiáda (X. 2023)

Projekt „Vlaštovka“ – 1. ročník
Psací cvik „horní klička“ připomíná tělo vlaštovky s rozdvojeným ocáskem, proto jsme se o vlaštovkách mnoho naučili. Nejdříve jsme je nakrmili mouchami, zobáček nahradil kolíček a nasbírali jsme jim potravu. Zpívali jsme písničku, malovali, stříhali, lepili a nejvíce nás bavilo létat s poskládanými papírovými vlaštovkami. Tak na shledanou na jaře, milé vlaštovky! To už budeme psát písmenka, pro které je tento cvik potřebný – e, l, k, h, b…

Hrajeme si na 2. stupni. Logicky!
Již tradičně jsme se začali od října scházet na Klubu zábavné logiky a deskových her. V letošním školním roce mají o tento kroužek zájem žáci 6. a 7. ročníku. Hravou a nenáročnou formou se snažíme o rozvoj logického a analytického myšlení, kreativity a představivosti. Při jednotlivých aktivitách se nejen pobavíme, ale podporujeme spolupráci mezi jednotlivci, vnímání ostatních a zlepšujeme si svoje vyjadřovací schopnosti.

Letos poprvé na olympiádě
Žáci naší školy se v letošním školním roce poprvé zúčastnili základního kola soutěže, která rozvíjí schopnost samostatného logického uvažování. V Logické olympiádě nerozhodují naučené znalosti, ale pohotové rozhodování a samostatné uvažování. Soutěž pořádá Mensa Česko a účastníci v ní řešili 30 logických úloh v časovém limitu 30 minut.