základní škola

Společné čtení | Výtvarné soutěže | Den pro školu (V. 2024)

Společné čtení
Žáci z 6. ročníku připravili pro své mladší spolužáky z 1. ročníku hodinu čtení. Po seznamovací hře jim přečetli pohádku O veliké řepě. Četli také prvňáci, následně skládali postavy, jak postupně vytahovaly řepu. Po takové inspiraci si v další hodině pohádku zahráli. Děkujeme Elišce za skvělou přípravu a všem šesťákům za příjemnou spolupráci.

V letošním roce se žáci naší školy zúčastnili dvou výtvarných soutěží a v obou sklidili úspěchy.
V soutěži Mladý módní návrhář, kterou vyhlásila SOŠ Třeboň jsme získali hned tři třetí místa. Theodor a Jan kreslili návrh na téma „jedeme na výlet v roce 2030“ a Pavlína byla oceněna za návrh společenských šatů na téma „emoce“. Na fotografiích v příloze jsou i kresby ostatních žáků, které byly do soutěže zaslány.
Další ocenění se nám dostalo v soutěži Rok české hudby v Tanvaldu. V kategorii mladších žáků se umístil Theodor a Kamil s koláží, kterou nazvali Napříč paralelními světy – Kde domov můj?
V kategorii starších žáků porotce zaujala práce pod názvem Čekání na Leoše (Janáčka) – dílo Pavlíny, Adély a Julie.

Den pro školu
Naše škola se zapojila do programu Den pro školu a z pestré nabídky dobrovolníků z praxe jsme pozvali farmáře a veterinárního lékaře pana Josefa Daňka.
Pan Daněk se s žáky druhého stupně podělil o své profesní zkušenosti z oblasti chovu hospodářských zvířat. Dalšími tématy, která žáky zaujala, byla ochrana přírody a myslivost.