základní škola

Atletika „Štítek“ | Exkurze 2. st. – renesance | Cyklovýlet 4. a 5. roč. (V. 2024)

O malý štít města Dačic
Dne 21. 5. 2024 jsme se s dětmi 1. stupně již tradičně zúčastnili atletických závodů v Dačicích. Všichni naši závodníci byli moc šikovní a i přes mírnou nepřízeň počasí jsme úspěšně absolvovali všechny disciplíny. Z naší školy se nejlépe umístila Kateřina, která skončila na 3. místě v hodu kriketovým míčkem. Mezi venkovskými školami jsme byli nejlepší.

Renesance s Krajíři z Krajku
Dne 23. 5. si žáci druhého stupně vyrazili užít renesanční památky do Dačic. Celou akcí nás provázel pan ředitel Městského muzea a galerie v Dačicích Martin Rychlík. Navštívili jsme zámek, věž, kostel a sklepy pod měšťanskými domy na náměstí. Žáci jednotlivé poznatky zaznamenávali do pracovních listů a ti nejaktivnější vždy získávali sladkou odměnu v podobě dačické cukrové kostičky.

Cyklovýlet 4. a 5. ročníku
V pátek 24. 5. 2024 jsme se vydali na výlet na kolech. Celková délka trasy byla 22 km. Žáci byli moc šikovní a se všemi nástrahami cesty si bravurně poradili. Pro většinu z nich to byl zatím nejdelší cyklovýlet, kterého se zúčastnili. Cestu jsme si moc užili, počasí nám vyšlo a panovala výborná nálada. Určitě si tento výletu ještě někdy zopakujeme.