základní škola

Dětský den – oslavy MDD (V. 2024)

Den dětí v 1. – 3. ročníku
Děti mají rády pohyb venku. I přes malou nepřízeň počasí si svůj den oslavily různými aktivitami na školní zahradě. Pak dostaly medaili a malý dárek.

Výlet do Jezdeckého klubu Malý Pěčín
Pro žáky od 2. až 5. ročníku byl k svátku dětí naplánován menší výlet do Malého Pěčína. Cestovali jsme autobusem a vlakem. Už po příchodu do klubu nás překvapilo pěkné prostředí. Byly tam zábavné prvky pro děti, ohrady se zvířaty a stáje. Pod pergolou jsme posvačili, také jsme si trochu procvičili učivo o zvířatech plněním úkolů. V areálu farmy jsme hledali 30 obrázků zvířat a poznávali jsme je, potom jsme doplňovali zvířecí rodiny. Prošli jsme stájí, ve které jsme viděli koně největšího plemene. V sousední stáji jsme viděli kravičku a štěně loveckého psa. Na dvoře jsme si prohlédli v ohradě plemena poníků. V areálu byla další domácí zvířata, která jsme mohli nakrmit. S paní Zdenou jsme došli až na louku pro dva koně, kteří nás pak vozili v kočáře. Když jsme se všichni svezli, byl čas vydovádět se na různých houpačkách. Pak už byly kobylky osedlané a my jsme se těšili, až se svezeme.
Celé dopoledne bylo moc hezké, krásně jsme si to užili. Cestou na vlak jsme ještě obdivovali malý Jurský park.
Moc děkujeme paní Ing. Zdeňce Koutné za pěkný den.

Den dětí na 2. stupni
V pátek 31. května jsme s žáky druhého stupně oslavili Den dětí. Nejprve proběhly ve škole třídnické hodiny. Poté jsme se přemístili na místní fotbalové hřiště. Žáci si rozlosovali týmy a turnaj ve fotbale mohl začít. Všichni hráči urputně bojovali o vítězství až do samého konce. Na závěr na ně čekala zasloužená odměna.

oslavy MDD

oslavy MDD
oslavy MDD

oslavy MDD